• Καταδυτική Εμπειρία

  Open Water και άνω

 • Μέγιστο Βάβος

  21 μ

 • Αξιοθέατα

  Σταλαγμίτες/Σταλακτίτες, Σημεία με γλυκό νερό, χρωματιστά σφουγγάρια, θαλάσσια ζωή, φυσικός φωτισμός

 • Ορατότητα

  Εξαιρετική (13-40 μ.)

 • Θερμοκρασία

  19-26 C

 • Πρόσβαση

  Φουσκωτό σκάφος

Ο «Καθεδρικός» είναι από τις πιο δημοφιλείς καταδύσεις μεταξύ των δυτών καθώς αποτελεί ένα ταξίδι στο χρόνο. Οι «Γαλάζιες Καταδυτικές Περιπέτειες» και η ομάδα τους ήταν οι πρώτοι που ανακάλυψαν την συγκεκριμένη υποθαλάσσια σπηλιά, την εξερεύνησαν και την χαρτογράφησαν.  Από αυτό το καταδυτικό σημείο εμπνευστήκαμε την ίδρυσή μας.  Γοητευτήκαμε τόσο πολύ από την ομορφιά του υποθαλάσσιου τοπίου, που αποφασίσαμε να ιδρύσουμε το καταδυτικό μας κέντρο.  Υπάρχουν τόσα πολλά να δει κανείς στο συγκεκριμένο καταδυτικό σημείο, που πολλοί δύτες έρχονται και ξανάρχονται αρκετές φορές για τη συγκεκριμένη βουτιά.

Ο «Καθεδρικός» βυθίστηκε κάτω από το νερό κατά τα Μινωικά χρόνια, όταν η έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης και ο ισχυρός σεισμός που ακολούθησε εξαιτίας αυτής δημιούργησε τσουνάμι.  Το γεγονός ότι η σπηλιά ήταν επίγεια στο παρελθόν, ενισχύεται από την ύπαρξη σταλακτιτών και σταλαγμιτών. Η είσοδος βρίσκεται στα 14 μέτρα βάθος και σε πολλά σημεία της εισόδου υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας (+/-1 βαθμός) καθώς υπάρχουν υποθαλάσσιες πηγές που αναβλύζουν γλυκό νερό.  Το νερό από τις υποθαλάσσιες πηγές δίνει μία εξαιρετική ορατότητα, και σε συνδυασμό με τις ακτίνες φωτός που έρχονται από την ανοιχτή οροφή δημιουργούν μια εικόνα απίστευτης ομορφιάς.

Ο «Καθεδρικός» αποτελεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες βουτιές μας, και θα χαρούμε πολύ να σας ξεναγήσουμε στα μυστικά του.

Κάντε Κράτηση Τώρα Κάντε Κράτηση Τώρα