• Καταδυτική Εμπειρία

  Open Water και άνω

 • Μέγιστο Βάθος

  21 μ

 • Ορατότητα

  Εξαιρετική (13-40μ)

 • Θερμοκρασία

  19-24 C

 • Πρόσβαση

  Με φουσκωτό σκάφος

Αυτό είναι ένα άλλο εξαιρετικό σπήλαιο που επιτρέπει στον δύτη να εξερευνήσει αρκετά άλλα μικρότερα σπήλαια στη ίδια βουτιά. Αυτό είναι ένα μεγάλο σπήλαιο, τόσο μεγάλο ώστε το φουσκωτό σκάφος να μπορεί να εισέρχεται και να αφήνει τους δύτες μέσα σ’ αυτό.

Ο “Καθεδρικός” είναι ένα αξιοσημείωτο σπήλαιο που σε κάνει να ταξιδεύεις στο χρόνο. Στην διάρκεια των Μινωικών Χρόνων όταν εξερράγη το ηφαίστειο της Σαντορίνης δημιουργώντας ένα τσουνάμι ο Καθεδρικός κατακλύστηκε από το νερό. Αυτό αποδεικνύεται από την ύπαρξη θεαματικών σταλαγμιτών και σταλακτιτών που μαρτυρούν ότι για κάποιο χρονικό διάστημα το σπήλαιο ήταν χερσαίο.   Η είσοδος του είναι στα 14 μέτρα και σε πολλά σημεία παρατηρούνται διαφορετικές θερμοκρασίες καθώς εισέρχεσαι σε αναβλύζοντα γλυκά νερά. Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι οι ακτίνες φωτός που εισέρχονται από την οροφή και διαχέονται στο νερό δημιουργώντας ένα πολύ ιδιαίτερο θέαμα.

Αυτή είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες καταδύσεις για πιστοποιημένους δύτες και σας συμβουλεύουμε να μην χάσετε αυτή την ευκαιρία.

Η Blue Adventures Diving ήταν η πρώτη που ανακάλυψε και εξερεύνησε αυτή την σπηλιά και την περιέλαβε στο καταδυτικό της χάρτη. Αυτό το καταδυτικό σημείο ήταν ένας από τους λόγους που αποφασίσαμε να ανοίξουμε το καταδυτικό μας κέντρο το 1994 καθώς μας “μαγνήτισε” το φυσικό του κάλος.

Κάντε Κράτηση Τώρα Κάντε Κράτηση Τώρα